Informatie

AS IN GLAS ontwerpt en vervaardigt glazen wisselsieraden en kunstwerken in Tiffany/glas in lood en verwerkt hierin de as van uw dierbare overledene. Uniek daarbij is dat het kunstwerk wordt vormgegeven in de sfeer die u daarbij voelt of graag terugziet. Zo combineer ik de as van uw dierbare met uw persoonlijke gevoelens. Dat is wat een persoonlijk ontwerp doet.
U kunt ook kiezen om bijvoorbeeld de as van uw overleden huisdier of zelfs wat zand van uw geboorteplaats te laten verwerken. U vertelt wat u graag terug wilt zien en ik maak er een kunstzinnig glasobject van. Het eindresultaat is altijd uniek en afgestemd op uw persoonlijke wensen.

Hoe werkt het?

Bij voorkeur heb ik met u een persoonlijk gesprek in mijn atelier of eventueel bij u thuis (tegen meerprijs). Daarbij overhandigt u mij een klein beetje as. U bepaalt welke sfeer of welk gevoel u terug wilt zien en ik geef u de mogelijkheden aan. Ik laat u daarbij enkele voorbeelden zien zodat u een idee hebt van het resultaat. Daarna ga ik aan het werk, combineer uw wensen met mijn creatieve geest en creëer uw tastbare herinnering. U heeft altijd een uniek kunstwerk.

Wat kost het?

De kosten zijn afhankelijk van uw wensen en liggen in de regel ergens tussen de 200 en 800 euro.

Een definitieve prijsopgave krijgt u in principe aan het einde van het persoonlijk gesprek en zeker voordat ik aan het werk ga.


Veelgestelde vragen:

 • Hoeveel as is er nodig?
  Twee theelepels is meestal voldoende.
 • Wat gebeurt er met de as die overblijft?
  De as die overblijft krijgt u mee als u het sieraad komt ophalen of het wordt met het sieraad meegestuurd.
 • Wat is een wisselsieraad?
  Het wisselsieraad is zoals de naam al zegt wisselbaar. Het kan gewisseld worden tussen bijvoorbeeld een ring, een ketting of een armband. U heeft alleen het zilveren basiselement nodig. Het wisselsieraad schroeft er dan simpelweg op. Zelfs oorbellen zijn mogelijk.
 • Is het basiselement van echt zilver?
  Ja. Het betreft Degussa 925 zilver.
 • Wat is de vergoeding voor een thuisbezoek?
  De vergoeding voor een thuisbezoek bedraagt 0,45 euro per kilometer (heen en terug) vanaf Sittard.
 • Een persoonlijk gesprek is niet mogelijk omdat de afstand te groot is. En nu?
  Eventueel kunnen we via de telefoon overleggen en beter nog via een videochat zoals Skype of Facetime.
 • Hoe weet ik wat het eindresultaat zal zijn?
  Feitelijk weet u dat vooraf niet. Wel kan ik u garanderen dat ik niet over één nacht ijs ga en me de tijd neem om uw wensen te laten leven in het glas. Of het aan uw verwachtingen voldoet weet u pas achteraf.
 • Wat gebeurt er als het niet aan mijn verwachtingen voldoet?
  Ik sta voor mijn naam en mijn creaties. Mocht u toch vinden dat het sieraad niet aan uw verwachtingen voldoet dan betaalt u niets behalve de vergoeding voor een eventueel thuisbezoek. We vernietigen dan het sieraad en de resten krijgt u mee. Er zit immers de as van uw dierbare in.
 • Kan ik behalve as van de overledene ook andere stoffen laten verwerken zoals haren of tanden?
  Omdat het glas onder hoge temperatuur wordt verwerkt zijn de mogelijkheden beperkt. As en bijvoorbeeld zand zijn bestand tegen de hoge temperatuur. Haren of tanden verbranden zodat dit simpelweg niet mogelijk is.
 • Ik kan het sieraad niet komen afhalen. Is versturen mogelijk?
  Tegen een geringe meerprijs kan het sieraad worden opgestuurd. Dit gebeurt altijd aangetekend en met bericht van ontvangst.
 • Hoelang duurt het maken van het sieraad?
  In de regel lukt dit binnen 30 dagen na afloop van het persoonlijk gesprek.