Wie ben ik?

AS IN GLAS is een thema-site van NAN Glass & Design en is ontstaan als gevolg van het overlijden van mijn moeder. In de nadagen van haar overlijden zocht ik iets tastbaars als herinnering aan haar bewogen leven en wilde graag mijn gevoel daarin tot uiting brengen. Mijn ervaring als glaskunstenares waarin ik mij creatief kan uiten was een logische invulling.

Als pasgeborene (twee weken oud) ben ik verhuisd naar Curacao (Nederlandse Antillen) waar mijn ouders met hun vijf kinderen een nieuw bestaan opbouwden. Na bijna tien jaar kwam daar een abrupt einde aan door een dodelijk ongeval van mijn vader. Mijn moeder en haar kinderen moesten het eiland verlaten en keerden terug naar Nederland. De herinnering aan de zee, waarin ik veel vertoefde, en de vreugde die mijn moeder daaraan beleefde (ze is uiteindelijk neergestreken in Zeeland) moest tot uitdrukking komen in mijn creatie.

Het uiteindelijke resultaat is een deinende blauwgroene zee waarbij de as voor de bruisende koppen van de branding heeft gezorgd. Precies zoals ik het me als kleine meid herinnerde. Ik ben er dolgelukkig mee. Zo heb ik mijn moeder bij me en ook nog mijn vader in een herinnering aan vervlogen tijden.

Met creatieve groet,

Nan Hartwich